Prawoślaz lekarski

Prawoślaz lekarski

Althaea officinalis


DZIAŁANIE: ŁAGODZĄCE, NAWILŻAJĄCE, PRZECIWZAPLANE


Prawoślaz lekarski to gatunek rośliny należący do rodziny ślazowatych (Malvaceae). Pochodzi z terenów śródziemnomorskich. W Polsce występuje dziko na terenach nizinnych ale jest również uprawiany jako roślina lecznicza. Wyciągi z prawoślazu zwierają śluzy w postaci cukrów, flawonoidy oraz kwasy organiczne. 
 
W kosmetyce ceniony ze względu na właściwości powlekające, osłaniające, łagodzące, nawilżające, przeciwzapalne oraz zmiękczające. Doskonały dla skóry suchej i po oparzeniach słonecznych.

kosmetyki z Prawoślaz lekarski

Peeling do twarzy ze skałką wulkaniczną

Peeling do twarzy ze skałką wulkaniczną

Prawoślaz lekarski

Połączyliśmy drobno zmieloną skałkę wulkaniczną, pięć synergicznie działających ekstraktów...

Zobacz
Balsam myjący do higieny intymnej z wyciągiem z prawoślazu lekarskiego

Balsam myjący do higieny intymnej z wyciągiem z prawoślazu lekarskiego

Prawoślaz lekarski

Stworzyliśmy delikatny botaniczny balsam do pielęgnacji okolic intymnych, opierając go na unikalnej...

Zobacz
Twój Koszyk 0
razem: 0,00 zł 0 produktów Przejdź do koszyka