Olej sojowy

Olej sojowy

Soja jest rośliną strączkową uprawianą w Azji. Z nasion soi produkowany jest olej, który ma kluczowe znaczenie w światowym przemyśle spożywczym i kosmetycznym. Olej sojowy zawiera kwas linolowy, kwas oleinowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas arachidowy, lecytynę, flawonoidy i witaminę E. W kosmetyce wykorzystywany do cery wrażliwej, zanieczyszczonej i tłustej ze skłonnościami do łojotoku. Szybko się wchłania, nawilża i delikatnie natłuszcza skórę.

Twój Koszyk 0
razem: 0,00 zł 0 produktów Przejdź do koszyka