Olej jojoba

Olej jojoba

Olej jojoba jest płynnym woskiem pozyskiwanym z nasion Simondsji kalifornijskiej, która uprawiana jest w Ameryce Północnej, Afryce i w Azji. Zwiera palmitynian cetylu, skwalen, alkohole i kwasy tłuszczowe, fitosterole, witaminy A, E i F. Olej jojoba wykazuje szerokie działanie kosmetyczne. Nawilża, delikatnie natłuszcza i zmiękcza skórę. Wzmacnia barierę lipidową naskórka, działa przeciwzapalnie i przyspiesza gojenie ran. Reguluje wydzielanie sebum i zmniejsza łojotok. Wspomaga leczenie trądziku i deramtoz. Regeneruje i nawilża włosy.

Twój Koszyk 0
razem: 0,00 zł 0 produktów Przejdź do koszyka