Arcydzięgiel

Arcydzięgiel

Arcydzięgiel 


Angelica archangelica


Arcydzięgiel litwor należy do rodziny selerowatych i występuje powszechnie w wilgotnych terenach Europy i Azji. Korzeń jest od wieków ceniony w ziołolecznictwie ze względu na bogaty skład i skuteczne działanie. Wyciągi z arcydzięgla zawierają laktony, kumaryny, kwasy organiczne, żywice, cukry, skrobie, flawony i fitosterole. 

Korzeń arcydzięgla jest wykorzystywany w kosmetyce jako środek przeciwzapalny, wybielający, pobudzający mikrokrążenie i metabolizm skóry oraz wspomagający leczenie dermatoz. Nowe badania wykazały, że wyciągi stymulują syntezę kolagenu w fibroblastach i działają przeciwzmarszczkowo.  

kosmetyki z Arcydzięgiel

Antybakteryjny tonik z aktywnym srebrem i glukonolaktonem

Antybakteryjny tonik z aktywnym srebrem i glukonolaktonem

Arcydzięgiel

Unikalną kompozycję dziesięciu wyciągów botanicznych połączyliśmy ze srebrem koloidalnym i glukonolaktonem,...

Zobacz
Twój Koszyk 0
razem: 0,00 zł 0 produktów Przejdź do koszyka