Przywrotnik pospolity

Przywrotnik pospolity

Alchemilla vulgaris L.


  • DZIAŁANIE: PRZECIWZAPALNE, ŚCIĄGAJĄCE, UJĘDRNIAJĄCE, UELASTYCZNIAJĄCE

Surowcem zielarskim pozyskiwanym z przywrotnika pospolitego są kwiaty i liście, które są bogate m.in. w garbniki, saponiny, składniki mineralne i witaminę C. Wyciąg z tej rośliny ma działanie przeciwzapalne, ułatwiające gojenie, ściągające, przywracające elastyczność, jędrność i ukrwienie skórze oraz tkance łącznej. W związku ze swoimi właściwościami przywrotnik używany jest w produktach mających na celu redukcję cellulitu i poprawę kondycji skóry oraz jej regenerację i zmniejszenie zmarszczek. Właściwości rozjaśniające przywrotnika pospolitego mają zastosowanie w likwidowaniu przebarwień i piegów. Przywrotnik jest również bardzo skuteczny w zmniejszaniu widoczności blizn.

kosmetyki z Przywrotnik pospolity

Balsam myjący do higieny intymnej z wyciągiem z przywrotnika

Balsam myjący do higieny intymnej z wyciągiem z przywrotnika

Przywrotnik pospolity

Nasz delikatny botaniczny balsam myjący do pielęgnacji okolic intymnych oparliśmy na unikalnej formule...

Zobacz
Twój Koszyk 0
razem: 0,00 zł 0 produktów Przejdź do koszyka