NOWOŚĆ: RESCUE FACIAL OIL SERUM

NOWOŚĆ: RESCUE FACIAL OIL SERUM

Seria Nowości

RESCUE

FACIAL OIL SERUM

 

Aloes drzewiasty i CBD działają wspólnie – dla Ciebie!

 

Niezwykłe bogactwo składników, łączące nierafinowany i niefiltrowany olej konopny z CBD, wyciągi i oleje roślinne o niesamowitej synergii działania, które wspierają procesy regeneracyjne skóry. 


Zrobiliśmy coś, co wydawało się niemożliwe – połączyliśmy składniki roślinne, od wieków znane w tradycji zielarskiej wielu ludów i kontynentów ze swoich regenerujących właściwości, by oddać w Wasze ręce produkt o niespotykanej dotąd złożoności i działaniu. Wszystkie użyte w serum oleje są nierafinowane i tłoczone na zimno, co pozwoliło nam zachować całe dobro, jakie w sobie kryją.

 

Olejowe serum do twarzy jest wygodną i skuteczną formą pielęgnacji skóry, wymagającej regeneracji.

 


 

Najważniejsze składniki:

 

OLEJ KONOPNY, OLEJ CBD

 

OLEJE:

MORINGA, AMARANTUS, OGÓRECZNIK, CHIA, DYNIA, DZIKA

RÓŻA, GRANAT, LNIANKA (RYDZOWY), ROKITNIK, PERRILLA,

TSUBAKI

 

WYCIĄGI ROŚLINNE:

ALOE ARBORESCENS, ARNIKA GÓRSKA, OMAN WIELKI,

PRZYWROTNIK, KOCANKA PIASKOWA, NAWŁOĆ POSPOLITA

 

WITAMINA E

 


 

INFORMACJE O PRODUKCIE:

 

 

Sposób użycia:

Nałóż odpowiednią ilość serum na dłonie i delikatnie wmasuj w oczyszczoną skórę twarzy

 

Ostrzeżenia: 

Charakterystyczny zapach wynika z użycia niefiltrowanego oleju CBD, nierafinowanych olejów roślinnych i naturalnych wyciągów ziołowych

Unikaj kontaktu z oczami

Może plamić tkaniny

 

Najlepiej zużyć przed:

Data i numer serii na spodzie opakowania. 

 

Sposób przechowywania: 

Przechowuj w temperaturze poniżej 30° C

 

Zawartość – 15g

 

INCI

lngredients: Cannabis Sativa Seed Oil, Cannabis Sativa Bud Extract, Cannabis Sativa Seed Oil, Aloe Arborescens Leaf Extract, Amica Montana Flower Extract, Inula Helenium Extract, Alchemilla Vulgaris Extract, Helichrysum Arenarium Flower Extract, Solidago Virgaurea Extract, Moringa Oleifera Seed Oil, Amaranthus Cruentus Seed Oil, Borago Officinalis Seed Oil, Salvia Hispanica Seed Oil, Cucurbita Pepo Seed Oil, Rosa Canina Seed Oil, Punica Granatum Seed Oil, Camelina Sativa Seed Oil, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Perilla Ocymoides Seed Oil, Camellia Japonica Seed Oil, Tocopherol

 


 

OPIS ROŚLIN UŻYTYCH W SERUM*:

 

OLEJE:

 

OLEJ KONOPNY

Konopi siewnych człowiek używa od wieków. Zawierają cenny kwas gamma-linolenowy, który pomaga zatrzymać nawilżenie i elastyczność skóry. Olej konopny odżywia skórę, regeneruje jej barierę hydrolipidową i jest szczególnie cenny przy stanach zapalnych, łuszczycy, egzemach i AZS. Jest bogatym źródłem witaminy K, fitosteroli, fosfolipidów i chlorofilu. Pomaga łagodzić reakcje alergiczne i świąd, ma właściwości przeciwutleniające i łagodzi skutki promieniowania słonecznego i niekorzystnych warunków atmosferycznych. Działa na skórę odmładzająco.

 

CBD

CBD to substancja zawarta w kwiatach konopi siewnych, stymuluje skórę w procesach regeneracyjnych, co jest szczególnie ważne przy stanach zapalnych, AZS i alergiach. Wspomaga także cerę trądzikową, ponieważ wpływa na ograniczenie wydzielania sebum. Ma działanie przeciwbólowe i przeciwzapalne, zmniejsza reakcję zapalną skóry i swędzenie. Znane są jego właściwości przeciwutleniające, dzięki którym działa odmładzająco.

 

MORINGA - Już w 1400 p.n.e. używano go przeciwzmarszczkowo. Doskonale się rozprowadza i jest bardzo lekki, stanowi źródło antyoksydantów, ułatwia oczyszczanie skóry, reguluje wydzielanie sebum. Ma także właściwości przeciwzapalne, antyseptyczne i wspomaga gojenie.

 

AMARANTUS - Jedna z najstarszych uprawnych roślin świata, którą cenili Majowie i Inkowie. Jest bogatym źródłem NNKT i skwalenu, daje mu to właściwości regenerujące, antyalergiczne i dobrą wchłanialność. Olej nawilża skórę i chroni przed promieniowaniem UV, jest bogaty w przeciwutleniacze, działa przeciwzapalnie, przyspiesza gojenie, zmniejsza opuchlizny.

 

OGÓRECZNIK – cenny dla skóry suchej, łuszczącej się, z uszkodzeniami, atopowej, naczynkowej wrażliwej. Ma właściwości regenerujące i łagodzące, odmładza, ujędrnia i wzmacnia skórę. 

 

CHIA - wykorzystywali go już Aztekowie, ze względu na nawilżające i pielęgnujące właściwości. Bogaty w antyoksydanty, działa przeciwzapalnie, przeciwalergicznie i łagodzi swędzenie. Znakomity do skóry suchej, wrażliwej i przesuszonej. Wzmacnia barierę hydrolipidową skóry, wspomaga regenerację i procesy gojenia. 

 

 Z PESTEK DYNI - bardzo bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Zawiera skwalen, ułatwiający wchłanianie i działa nawilżająco, przeciwzapalnie i odmładza skórę. Stymuluje gojenie i reguluje wydzielanie sebum.

 

DZIKA RÓŻA - Zawiera bogactwo kwasów tłuszczowych, które regenerują i naprawiają komórki skóry, wygładzając zmarszczki i blizny. Olej reguluje wydzielanie sebum, łagodzi i nawilża. Stymuluje skórę do produkcji kolagenu i jest źródłem antyoksydantów i działa przeciwzapalnie.

 

GRANAT – uprawiany ponad 3000 lat p.n.e., od samego początku znany był ze swoich właściwości pielęgnacyjnych. Bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, między innymi punikowego (od nazwy granatu), który wpływa na właściwości przeciwzapalne, pielęgnuje skórę suchą, łuszczycową, z egzemami, poparzeniami oraz starzejącą się. Olej odżywia, nawilża, zmniejsza opuchliznę, wspomaga walkę z trądzikiem i gojenie, stymuluje syntezę kolagenu. 

LNIANKA (RYDZOWY) - Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych i antyoksydantów, ma znakomite właściwości odżywcze, wspomaga skórę wrażliwą i dojrzałą. Przeciwutleniacze hamują procesy starzenia skóry, a regenerujące właściwości oleju używane są przy egzemach, łuszczycy i innych zmianach skórnych. 

ROKITNIK - Bogate źródło karotenoidów i antyoksydantów, ma działanie przeciwzapalne, łagodzące i regenerujące, szczególnie istotne przy egzemach, łuszczycy, podrażnieniach, alergiach i gojeniu. 

 

PERRILLA - Nasiona pachnotki zawierają bogactwo kwasów tłuszczowych i flawonoidów. Olej ma właściwości kojące i przeciwutleniające, wspomaga skórę wrażliwą, atopową, naczynkową, starzejącą się i z tendencją do przetłuszczania.  Ma właściwości przeciwzapalne, regenerujące, nawilżające i zmniejsza objawy trądziku.

 

TSUBAKI - Nasiona kamelii japońskiej zawierają olejek stosowany od VIII w., jako środek ochronny i odmładzający skórę. Stymuluje produkcję kolagenu, opóźnia oznaki starzenia, nawilża, łagodzi stany zapalne i podrażnienia.  Jest znakomitym antyoksydantem, doskonale się wchłania i wspomaga skórę wrażliwą, suchą i dojrzałą.

 

WYCIĄGI ROŚLINNE:

 

ALOE ARBORESCENS - Zawiera bogactwo składników odżywczych i mineralnych, a jego właściwości bakteriobójcze, przeciwzapalne, przeciwbólowe i regenujące są znane od starożytności. Szczególnie pomocny przy schorzeniach skóry i błon śluzowych, oparzeniach, owrzodzeniach, na pękającą skórę, wspomaga gojenie i łagodzi ukąszenia i reakcje alergiczne, odleżyny, świąd oraz wiele innych problemów skórnych. 

 

ARNIKA GÓRSKA - w tradycji zielarskiej stosowana na siniaki, krwiaki i stłuczenia, owrzodzenia, do łagodzenia objawów reakcji alergicznych i stanów zapalnych. Ma działanie bakteriostatyczne, wzmacnia naczynia krwionośne, zmniejsza obrzęki, używana przy oparzeniach I i II stopnia, egzemach, uszkodzeniach skóry i ukąszeniach owadów.

 

OMAN WIELKI - Uprawiany od wieków, polecany przy egzemach, trądziku, owrzodzeń, zmian alergicznych i wyprysków, wspomaga gojenie, regenerację skóry i ma właściwości antyseptyczne, przeciwzapalne i przeciwalergiczne. 

 

PRZYWROTNIK - w historii zielarstwa stosowany był na rany, skaleczenia, problemy skórne i przeciwzapalnie. Jego substancje aktywne wykazują właściwości antyseptyczne, wzmacniają naczynia krwionośne (żylaki i hemoroidy), używa się go także na trądzik i stany zapalne skóry. Działa wygładzająco, ściągająco i przyspiesza gojenie.

 

KOCANKA PIASKOWA - zasobna we flawonole, flawanony, olejki eteryczne, triterpenoidy oraz woski. Te składniki dają jej właściwości antyseptyczne, przeciwzapalne, łagodzące i przeciwobrzękowe. Szczególnie polecana do skóry problematycznej, naczynkowej, w wypadku siniaków, krwiaków, hamuje krwawienie i wspiera regenerację skóry. 

 

NAWŁOĆ POSPOLITA – często traktowana jako chwast, od wieków ma znaczące miejsce w tradycji zielarskiej, stosowano ją na uszkodzenia skóry, trudno gojące się rany i owrzodzenia. Jest bogata w antyoksydanty, działa przeciwzapalnie, antyalergicznie, ma właściwości antyseptyczne. Używana była także do przemywania skóry z tendencją do nadmiernego wydzielania sebum, ponieważ oczyszcza i zmniejsza pory skóry. 

 

WITAMINA E - Jest skutecznym antyoksydantem, ma właściwości przeciwzapalne i zapobiega powstawaniu przebarwień

 

*opisy wszystkich olejów i wyciągów roślinnych oparte są na źródłach dostępnych w sieci, dotyczą wyłącznie roślin i nie są deklaracją działania produktu

 

 
 
66,50 zł
66,50 zł
Kod 4313

Wstecz

Podobne artykuły:

Antybakteryjny tonik z aktywnym srebrem i glukonolaktonem

Antybakteryjny tonik z aktywnym srebrem i glukonolaktonem

Seria #NoProblem

Innowacyjny tonik zawierający srebro, glukonolakton, Pantenol oraz 10 wyciągów roślinnych o synergicznym działaniu. Przeznaczony jest do pielęgnacji cery trądzikowej.

Zobacz
Maska z glinką zieloną Organic Man

Maska z glinką zieloną Organic Man

Seria Organic Man

Maseczka z zieloną glinką, jest dermokosmetykiem, który kompleksowo i głęboko oczyszcza skórę i pory. Działanie glinki wspiera glukonolakton oraz wyciągi botaniczne specjalnie dobrane do specyficznych potrzeb męskiej cery.

Zobacz
Fitoregulator z wyciągiem z oczaru wirginijskiego

Fitoregulator z wyciągiem z oczaru wirginijskiego

Seria Fitoregulatory

Bioaktywny preparat do pielęgnacji skóry twarzy i ciała. Zawiera skoncentrowany wyciąg botaniczny z Oczaru wirginijskiego zamknięty w liposomach oraz olej słonecznikowy, olej z pestek winogron, olej z orzechów makadamia, masło Shea, masło Kakaowe i witaminy.

Zobacz
Twój Koszyk 0
razem: 0,00 zł 0 produktów Przejdź do koszyka